Грешките, които допускаме с косата си, без дори да подозираме

Най-ново от нашия блог

дата: 18.02.2015 | Автор: Beauty BG

Замисляли ли сте се защо някои жени се радват на хубава коса без да полагат никакви усилия за това? Може би те знаят нещо, което ние не? Или най вероятно се дължи на добри гени? Каквато и да е причината тя може само да ни потисне и ожесточи битката между четката и заплитащите се краища на косата всяка сутрин. Ще ви кажем едно нещо – собствените ни навици в грижата за коса ни саботират до такава степен , че никога, да не успеем да се насладим на мека, блестяща и красива коса.

Вижте 5 съвета, които ще разбият рутината, с която съсипваме иначе възможната „перфектност“ на косите си.

Не носете много често стегната опашка

 Плитките и опашките не трябва да се сплитат или връзват твърде опънато и стегнато. Резултатът от подобна грешка е накъсна коса! Ако по принцип носите косата си прибрана, то поне се опитайте да не я пристягате твърде много, местете позицията ѝ (високо горе, по средата на главата, на тила), използвайте меки и широки ластици или шноли.

Как да сресваме правилно косата си

Сресвайте се отдолу нагоре. Когато решите косата си винаги започвайте от краищата и лека полека се придвижвайте четката към корените. Така ще предотвратите всяко излишно скубане, което се получава ако захванете сресването от корена към краищата. Правете го само в случай, че косата ви е префектно разресана и без никакви заплитания.

Изсушавайте косата със сешоар правилно

Какво? Има някаква специална философия за употребата на сешоар? Да! На първо място е по-добре да изчакате косата ви да е на 70% суха преди срещу нея да включите топлата струя въздух. Друг съвет е да движите сешоара постоянно – никога не задържайте струята върху един участък за повече от 1-2 секунди. По този начин освен, че ще изсушите косата си по-равномерно и бързо, няма да я атакувате така агресивно.

Не изсушавайте косата си със сешоар без продукт за защита на косъма

Знаем, че когато използваме маша или преса е задължително да напръскаме косата с протектор срещу горещина, но не правим същото и при всяко използване на сешоара. Идва зима и неговата употреба ще стане почти ежедневна – няма слънце и топъл ветрец, които да изсушат косите. Освен, че ще ви се наложи да отредите особено важно място на защитния спрей/крем върху тоалетката си.

Не подсушавайте косата си с кърпа

Дори най-малкото разтъркване на хавлията върху мокра или влажна коса може дапредизвика нараняване на структурата на косъма. Напълно същиятефект има и сресването на влажна коса! На първо време заменете хавлиената кърпа със стара тениска. Увийте я като тюрбан върху мократа коса и нека така попие по-голяматачаст от водата. С нея по-нежно ще подсушите косата, ако все пак решите да я разтъркате малко. Ако косата ви е заплетена и все още влажна, срешете сплетените кичури на косата с четка за зъби.

още статии...

Грижа за косата през есента

Косата, както всички клетки в тялото ни има жизнен цикъл с фаза на растеж, покой и опадане. При всяка смяна на сезони и особено, когато настъпи есента, косата ни се намира в третата фаза и това е причината да пада повече от обичайното. Това...

вижте още

Как да поддържаме русата коса?

Русото е най-претенциозният цвят, който може да бъде поддържан. Само около 2% от цялото население на земята има късмета да се радва на естествен рус цвят, а всички останали, които искат да променят своя, прибягват до боите. По същество русият...

вижте още

По-чиста коса за по-дълго време

По-чиста коса за по-дълго време

 

Възможно ли е? Съществуват ли наистина средства, които да помогнат да се радваме на по-чиста коса за по-дълъг период от време? Нека заедно открием някои интересни трикове!

Това...

вижте още