МОДАТА НА ЯРКИТЕ ЦВЕТОВЕ

Най-ново от нашия блог

дата: 11.01.2017 | Автор: Beauty BG

Вече сте уморени да бъдете блондинка, брюнетка или кестенява?

 

Естествеността и натуралността безспорно са винаги актуални тенденции, но поне веднъж във вас сигурно се е събуждало желанието за експерименти.  Защо не опитате с по-необичайни, може дори да се каже, екстремни нюанси на косата?

Сега е модерно и сме виждали как звезди от висш ранг като Лейди Гага и Кейти Пери вече са успели да преминат през всички цветове на дъгата. Ако възрастта и начинът ви на живот позволяват да преминете през такъв ярък, в истинския смисъл на думата, експеримент, тогава защо не? Ще ви разкажем кой цвят да изберете и как да постигнете желания цвят.

 

Има няколко начина да постигнете необичаен цвят. Боите се разделят на две категории: устойчиви (перманенти) и "бързи", тоест такива, които бързо се отмиват след измиване на главата. Първият вариант са бои с амоняк, а вторият – това са различни спрейове, пяна, тоници, балсами, цветни лакове и други подобни средства.

Разбира се, непостоянните (временни) оцветители се използват много по-често, тъй като все пак не всяка дама рискува да се превърне в синьокоса, зеленокоса или малинова за дълго. Може да опитате с цветна пяна, спрей, спирала или гел за коса. Спреят се нанася от разстояние около 30 см. Цветните спирали чудесно боядисват отделни кичури.

Руса коса може да бъде боядисана с помощта на оцветяващ балсам, но с тъмните няма да се получи. Тоници, пяна, спрей се държат стабилно на косата, но не повече от две седмици, така че това е добър вариант, ако на момента искате да освежите прическата си, но не желаете да се боядисвате за постоянно.

 

Актуални нестандартни нюанси

 

1.     Червен

 

Дама с такъв цвят на косата просто няма как да не привлече вниманието, затова за скромни дами той едва ли е подходящ. Но ако обожавате да сте в центъра на вниманието, под прожекторите – тогава пробвайте с червено. Има много нюанси на червения цвят: розов, риж, бордо, малинов и т.н. Трябва да изберете според цвета на кожата ви: розовото подхожда на притежателките на хладния цветотип, а рижо – на топлия, съответно. Нивото на яркост зависи само от вашите предпочитания и смелост. Струва си да бъдете предпазливи, ако кожата ви има склонност често да се зачервява, тъй като огнените коси ще подчертаят този акцент. Много ефектно и изразително в този оттенък изглеждат зеленооките дами.

 

2.     Розов

 

Този нюанс на косата ще ви превърне от обикновена женае в истинска принцеса. Той ще пасне идеално на дами с хладен блясък на кожата, бяла до леко розовееща. Но ако кожата ви жълтее, това съчетание не е най-добър избор. Универсален вариант – топъл нюанс на чаена роза. Като цяло розовото е избор на романтичните дами, меки, нежни и женствени.

 

3.     Оранжево

 

Това е цветът на жизнерадостните хора, светли, малко луди и необуздани. Той е подходящ за жени с по-топъл оттенък на кожата и кафяви очи. Да си припомним за легендарната Вивиан Уестууд. Напредналата възраст при нея изобщо не е повод да се откаже от яркия цвят на косата.

 

4.     Лилаво, виолетово

 

Кукленското виолетово е сред най-известните тенденции. То ще подхожда на дамите с хладен оттенък на кожата. Всички тонове на лилавото правят образа по-загадъчен, мистичен и дори магически.

 

5.     Син (циан)

 

Нежно син ще подхожда на дамите със светла кожа и ще ги направи една истинска приказна фея Малвина. По-тъмните варианти чак до синьо-черно са по-универсални, но все пак отново най-добре пасват на жени с хладно излъчване и цветотип. Светлите нюанси на синьото правят образа нежен, мъничко магичен и нереален, а тъмносиньото придава фаталност.

 

6.     Зелен

 

Далеч не всяка жена ще се реши на боядисване в зелено. В същото време той подхожда на почти всички типове. Много ефектно изглежда при синеоките и кафевооки дами.

 

Разбира се, да се решите на подобно драстично решение за боядисване не е лесно. Но ако отдавна искате, тогава защо не? В краен случай може да експериментирате с оцветяването само на отделни кичури или области от косата (стил омбре ефект).

 
 
 

 

още статии...

Грижа за косата през есента

Косата, както всички клетки в тялото ни има жизнен цикъл с фаза на растеж, покой и опадане. При всяка смяна на сезони и особено, когато настъпи есента, косата ни се намира в третата фаза и това е причината да пада повече от обичайното. Това...

вижте още

Как да поддържаме русата коса?

Русото е най-претенциозният цвят, който може да бъде поддържан. Само около 2% от цялото население на земята има късмета да се радва на естествен рус цвят, а всички останали, които искат да променят своя, прибягват до боите. По същество русият...

вижте още

По-чиста коса за по-дълго време

По-чиста коса за по-дълго време

 

Възможно ли е? Съществуват ли наистина средства, които да помогнат да се радваме на по-чиста коса за по-дълъг период от време? Нека заедно открием някои интересни трикове!

Това...

вижте още