ПРОЛЕТНИ ТЕНДЕНЦИИ ПРИ БОЯДИСВАНЕТО НА КОСАТА

Най-ново от нашия блог

дата: 04.05.2017 | Автор: Beauty BG

Пролетта е сезонът на промените, когато искаме нещо ново, свежо, вдъхновяващо. Най-лесният и ефективен начин за промяна на имиджа – това е боядисването на косата. В това отношение се предлагат доста интересни тенденции, които ще споделим с вас. Те ще се харесат, както на любителките на естествените нюанси, така и на привържениците на нещо по-екстравагантно.

 

1. Балеаж

 

Въпреки че редовно се появяват нови техники за оцветяване на косата, балеажът не се кани да отстъпва от своите позиции. Тази техника може да бъде обичана и предпочитана за много неща – не е необходимо редовно да боядисвате корените, естествен и свеж вид на косата, възможност за добавяне на обем, а също така универсалност, тъй като балеаж изглежда невероятно на всеки оттенък на косите.

 
 

2. Блоранж – новата маниакална тенденция на 2017 година

 

Красивото наименование „блоранж” обозначава комбинацията от русо и оранжево на косата. Това е новата тенденция, която току-що появила се, но вече активно набира популярност. Първоначално тенденцията залага на нежни пастели, но след това се появиха и други интересни вариации: пудрово прасковена, преливащо се медно оранжево, розов грейпфрут и дори светъл портокал. По този начин с техниката блоранж може да се направи и много нежно пастелно оцветяване, както и сочни, наситени варианти за най-смелите.

 

3. "Тигрово око"

 

Красиво и топло оцветяване, което ще се хареса на любителките на натуралното и естествената визия. В основата на техника е комбинация от шоколадови кичури с медни, кехлибарени, карамелени (най-важното условие е използването на топли тонове). Техниката вече са успели да оценят много звезди.

 

4. Платинено русо

 

Съвсем не е нова тенденция, но сега стана особено популярна. Тя се харесва на дизайнерите на екстравагантните къси прически. Платиненото русо е прекрасно, но имайте предвид, че за такава коса трябва да се грижите с особено внимание, защото процедурата на изсветляване действа агресивно.

 

5. Тъмно русо

 

Още една вариация на оттенък за блондинки, но по-естествена. Можете да експериментирате с техниките. Всички видове омбре, балеаж и боядисване изглеждат красиво точно в естествените тонове на тъмно русото.

 

6. Наситено кестеняво

 

Един от най-любимите цветове на косата на дизайнерите за този сезон. Той задължително трябва да е топъл, а косата задължително трябва да блести. Въпреки че по-рано нюансите на кестенявото се смятаха за по-зимни, сега стилистите разчупват стереотипите.

 

7. Огнено червено

 

Модерното оранжево този сезон ще се комбинира с червено. Такава промяна може да помогне за освежаване прическата при дами с естествено рижи коси – достатъчно е само тонизиращо средство. Гледайки моделите по модните подиуми, можем да заключим, че сезонът ще бъде горещ. При това такива сочни нюанси изглеждат добре и на права, и на буйно къдрава прическа.

 

8. Пастелни нюанси

 

Нежните и светли пастелни нюанси на косата винаги намират своите поклонници. Те предоставят широки възможности за избор: опушено люляково, приглушен розов кварц, ягодово русо, необичайното цвят фъстък и т. н. Дизайнерите показват и любов към нюансите на синьото, които могат да се използват за боядисване на отделни кичури или цялата коса. Също пастел активно се използва в техниките омбре и балеаж.

 

 

още статии...

Грижа за косата през есента

Косата, както всички клетки в тялото ни има жизнен цикъл с фаза на растеж, покой и опадане. При всяка смяна на сезони и особено, когато настъпи есента, косата ни се намира в третата фаза и това е причината да пада повече от обичайното. Това...

вижте още

Как да поддържаме русата коса?

Русото е най-претенциозният цвят, който може да бъде поддържан. Само около 2% от цялото население на земята има късмета да се радва на естествен рус цвят, а всички останали, които искат да променят своя, прибягват до боите. По същество русият...

вижте още

По-чиста коса за по-дълго време

По-чиста коса за по-дълго време

 

Възможно ли е? Съществуват ли наистина средства, които да помогнат да се радваме на по-чиста коса за по-дълъг период от време? Нека заедно открием някои интересни трикове!

Това...

вижте още