ТАЙНИТЕ НА ЗВЕЗДИТЕ ЗА ХУБАВА КОСА

Най-ново от нашия блог

дата: 10.05.2017 | Автор: Beauty BG

Гледайки бляскавите звезди от света на музиката и киното, ние често се възхищаваме не само на грациозните им фигури и невероятни тоалети, но и на тяхната коса, прическа, намиращи се винаги в страхотно състояние. В същото време след тежкия зимен период по собствените ни коси обикновено има какво да се желае. Въпреки това, трябва да е ясно, че невероятните букли, гриви, преливащите се перфектни нюанси по кичурите на известните личности не са само в резултат от работата на техните стилисти и посещаването на скъпи салони. Самите те също отделят много време в грижа за косата и сега ние от BEAUTYBG.BG сме готови да споделим с вас някои хитрости на най-красивите жени в света.

 

1.    Блейк Лайвли

 

Красавицата Блейк Лайвли използва много необичайна рецепта за красива коса – майонеза. Според нея този продукт като средство за грижа прави косата блестяща и качествено елиминира проблема с цъфтящите върхове. Младата дама я използва като маска, нанася я на косата за 15-20 минути, а после отмива. Ако погледнем косата ѝ, разбираме, че това специфично средство наистина работи.

 

2.    Дженифър Анистън

 

А ето и един интересен новаторски подход за грижа. Дженифър Анистън, например, предпочита да не ползва толкова често шампоан, вместо това тя използва само балсам. В последно време тази тенденция става все по-популярна и е известна като ко-уошинг, превръщайки се в предпочитана бюти тенденция. Представлява специфичен начин на измиване – намокряне на косата с топла вода, но без да тече от нея вода като се подсуши за тази цел. Нанася се балсам без силикон (около 100 мл в зависимост от дължината на косата), разнася се добре от корените до върховете (може и с разресване) и леко се разпенва с масажни движения. Процедурата се прави около 4-5 минути, а отмиването е 3-4 минути. Използването на този метод с измиване на косата с балсам (ко-уошинг) осигурява невероятна гладкост и не изсушава скалпа. Не се препоръчва при мазни, тънки коси и къси прически.

 

3.    София Лорен

 

Обявената за вечна красавица София Лорен обожава да използва зехтин за косата си. Тя го нанася на корените за няколко часа преди измиването на главата. Между другото, звездата ползва само детски шампоани. По думите ѝ, именно те имат максимално леко и щадящо действие върху косата. София Лорен също отделя много внимание на правилното хранене. Всеки ден тя яде кисело мляко с лъжичка бирена мая, което има благотворен ефект върху състоянието на косата и еластичността на кожата.

 

4.    Дженифър Лав Хюит

 

Ярката брюнетка Дженифър Лав Хюит се грижи за поддържането на наситения тъмен оттенък на своите коси като ги пръска с пулверизатор със силно прясно кафе, а след това внимателно разресва.

 

5.    Сара Джесика Паркър

 

Сара Джесика Паркър използва за косата си хитрост, над която са се осмелили немалко от колегите ѝ на снимачната площадка. Въпреки това – резултатът е добър. Звездата използва специален шампоан за грижа за гривата и опашката на коне.

 

6.    Ким Бейсинджър

 

А прекрасната нежна Ким Бейсинджър обича да използва за косата и кожата си минерална вода. Именно с такава тя мие косата си. Тя също обича маски със зехтин.

 

 

още статии...

Грижа за косата през есента

Косата, както всички клетки в тялото ни има жизнен цикъл с фаза на растеж, покой и опадане. При всяка смяна на сезони и особено, когато настъпи есента, косата ни се намира в третата фаза и това е причината да пада повече от обичайното. Това...

вижте още

Как да поддържаме русата коса?

Русото е най-претенциозният цвят, който може да бъде поддържан. Само около 2% от цялото население на земята има късмета да се радва на естествен рус цвят, а всички останали, които искат да променят своя, прибягват до боите. По същество русият...

вижте още

По-чиста коса за по-дълго време

По-чиста коса за по-дълго време

 

Възможно ли е? Съществуват ли наистина средства, които да помогнат да се радваме на по-чиста коса за по-дълъг период от време? Нека заедно открием някои интересни трикове!

Това...

вижте още