8 СЪВЕТА ЗА КОСАТА ПРЕЗ ЛЯТОТО

Най-ново от нашия блог

дата: 19.07.2017 | Автор: Beauty BG

8 съвета за грижата за косата ни през лятото, как да не загубим нейния блясък и красота.

 

1.     Най-секси прическата за плажа е опашката (плитката)
Леко небрежна, полуотпусната, тя може да е както високо вдигната, така и ниско вързана на тила със секси изплъзнали се кичури. Тя е подходяща както за прави, така и за къдрави коси. Универсална прическа, която би изглеждала страхотно както с ефирна лятна рокля, така и на елегатно вечерно парти.

 

2.    Задължително грижа за косата на плажа, консултирана с вашия фризьор.
Не само кожата има нужда от защита от агресивните слънчеви лъчи през лятото, но и косата ви. Te отслабват косъма, лишават го от еластичност и това води до изтъняване и изсушаване на косата. Резултатът е силно изтощена, загубила блясъка си, със сухи и цъфнали краища коса.Освен на слънчевите лъчи косата е подложена на вредното влияние на солената морска вода. Солта безмилостно издърпва влагата от косъма, малките й кристали оказват негативно влияние върху косъма като го правят крехък и чуплив. Затова правилната грижа за косата е от значение.

 

3.    След плаж подхранете косата си 
Използването на подходящ балсам след плажа  е препоръчително особено за сухи коси, защото спомага за разресването и придава мекота на косата. Или - използвайте въстановяващи масла за подхранване на косъма, възвръщане на здравината и еластичността му.
За по - дълготраен ефект препоръчваме подхранваща инфраред терапия, която може да направите с арганово масло. Повече информация може да прочетете тук: http://www.beautybg.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0/%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BE

 

4.   Запазете цвета на боядисанaта коса и на плажа
Неприятно за дамите с боядисани коси е, че през лятото цветът бързо губи интензитета иблясъка си. Важно е да се заложи на професионални шампоани и задължително да се използват продукти без изплакване, които да предпазват косата като с невидим филтър.
На пазара има безброй продукти-затова се доверете на вашият фризьор, той ще ви препоръча най-подходящия продукт за вас и вашата коса.

 

5.   Аксесоарът е ваш приятел

Аксесоарите винаги са актуални, а и полезни през летния сезон. Шалчета, панделки,   цветя – те ще подчертаят индивидуалността на прическата ви. А шапките, вързаните кърпи или тюрбани не само ще ви придадат модерна и загадъчна визия, но и ще предпазат косата ви от агресивните слънчеви лъчи. Вижте как да можете да имате модерна визия ала Одри Хепбърн.

 

6.   Направете си кичури
От химичните процедури най-предпочитани за летните месеци са кичурите. Фини и красиви, преливащи отблясъци, слънчевите лъчи се отразяват и придават дълбочина. Сложете поне 2 цвята в косата за повече релеф.

 

7.   Мийте  правилно косата си 
Препоръчително е, освен ако не работите в силно замърсена среда, миенето на косата да не е ежедневно, а на 2-3 дни и да се използват по-леки шампоани съобразно спецификата на косата. Когато миете косата си вкъщи, наблегнете повече върху измиването на скалпа, отколкото на косата. Добре е да масажирайте скалпа с дланите и пръстите си, за да успокоите кожата на главата и да засилите кръвообращението.

 

8.   Хранете се балансирано
Балансираният хранителен режим, правилното и здравословно хранене е много важно за хубава коса. Наблегнете на зеленчуците, рибата, плодовете.

още статии...

Грижа за косата през есента

Косата, както всички клетки в тялото ни има жизнен цикъл с фаза на растеж, покой и опадане. При всяка смяна на сезони и особено, когато настъпи есента, косата ни се намира в третата фаза и това е причината да пада повече от обичайното. Това...

вижте още

Как да поддържаме русата коса?

Русото е най-претенциозният цвят, който може да бъде поддържан. Само около 2% от цялото население на земята има късмета да се радва на естествен рус цвят, а всички останали, които искат да променят своя, прибягват до боите. По същество русият...

вижте още

По-чиста коса за по-дълго време

По-чиста коса за по-дълго време

 

Възможно ли е? Съществуват ли наистина средства, които да помогнат да се радваме на по-чиста коса за по-дълъг период от време? Нека заедно открием някои интересни трикове!

Това...

вижте още