8 СЪВЕТА ЗА КОСАТА ПРЕЗ ЛЯТОТО

Най-ново от нашия блог

дата: 19.07.2017 | Автор: Beauty BG

8 съвета за грижата за косата ни през лятото, как да не загубим нейния блясък и красота.

 

1.     Най-секси прическата за плажа е опашката (плитката)
Леко небрежна, полуотпусната, тя може да е както високо вдигната, така и ниско вързана на тила със секси изплъзнали се кичури. Тя е подходяща както за прави, така и за къдрави коси. Универсална прическа, която би изглеждала страхотно както с ефирна лятна рокля, така и на елегатно вечерно парти.

 

2.    Задължително грижа за косата на плажа, консултирана с вашия фризьор.
Не само кожата има нужда от защита от агресивните слънчеви лъчи през лятото, но и косата ви. Te отслабват косъма, лишават го от еластичност и това води до изтъняване и изсушаване на косата. Резултатът е силно изтощена, загубила блясъка си, със сухи и цъфнали краища коса.Освен на слънчевите лъчи косата е подложена на вредното влияние на солената морска вода. Солта безмилостно издърпва влагата от косъма, малките й кристали оказват негативно влияние върху косъма като го правят крехък и чуплив. Затова правилната грижа за косата е от значение.

 

3.    След плаж подхранете косата си 
Използването на подходящ балсам след плажа  е препоръчително особено за сухи коси, защото спомага за разресването и придава мекота на косата. Или - използвайте въстановяващи масла за подхранване на косъма, възвръщане на здравината и еластичността му.
За по - дълготраен ефект препоръчваме подхранваща инфраред терапия, която може да направите с арганово масло. Повече информация може да прочетете тук: http://www.beautybg.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0/%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BE

 

4.   Запазете цвета на боядисанaта коса и на плажа
Неприятно за дамите с боядисани коси е, че през лятото цветът бързо губи интензитета иблясъка си. Важно е да се заложи на професионални шампоани и задължително да се използват продукти без изплакване, които да предпазват косата като с невидим филтър.
На пазара има безброй продукти-затова се доверете на вашият фризьор, той ще ви препоръча най-подходящия продукт за вас и вашата коса.

 

5.   Аксесоарът е ваш приятел

Аксесоарите винаги са актуални, а и полезни през летния сезон. Шалчета, панделки,   цветя – те ще подчертаят индивидуалността на прическата ви. А шапките, вързаните кърпи или тюрбани не само ще ви придадат модерна и загадъчна визия, но и ще предпазат косата ви от агресивните слънчеви лъчи. Вижте как да можете да имате модерна визия ала Одри Хепбърн.

 

6.   Направете си кичури
От химичните процедури най-предпочитани за летните месеци са кичурите. Фини и красиви, преливащи отблясъци, слънчевите лъчи се отразяват и придават дълбочина. Сложете поне 2 цвята в косата за повече релеф.

 

7.   Мийте  правилно косата си 
Препоръчително е, освен ако не работите в силно замърсена среда, миенето на косата да не е ежедневно, а на 2-3 дни и да се използват по-леки шампоани съобразно спецификата на косата. Когато миете косата си вкъщи, наблегнете повече върху измиването на скалпа, отколкото на косата. Добре е да масажирайте скалпа с дланите и пръстите си, за да успокоите кожата на главата и да засилите кръвообращението.

 

8.   Хранете се балансирано
Балансираният хранителен режим, правилното и здравословно хранене е много важно за хубава коса. Наблегнете на зеленчуците, рибата, плодовете.

още статии...

Какви къдрици биха ми подхождали? Коя да е машата, с която да ги постигна???

Прическата е визията, която вие искате да притежавате. Всяка жена отделя специално внимание, за да приведе косата си във вид, който ще се харесва на всички. За тази цел купуваме различни уреди. 

Къдриците са предпочитани от повечето дами....

вижте още

Нова МОДА- Електрическа четка за коса!!!

Модата е нещо, което ни съпътства вечно, много жени казват "аз не се нося по модата", но малко или много тя се отразява! Това е така не само при дрехите, но и в прическите ни!

Mиналото беше известно с огромен обем и права като струна коса...

вижте още

Толкова много преси, а вие все още не знаете какво да изберете?

Доказано е, че всяка дама е изгубила поне 3 дни от живота си в мисленето каква преса за коса да избере.

И все пак повечето жени не знаят, че най-важното е да знаете какъв тип е вашата коса! Да, от вашата коса зависи какъв уред да...

вижте още