БЪРЗО И ЛЕСНО: 7 НАЧИНА ДА ОСВЕЖИТЕ ЦВЕТА НА КОСАТА

Най-ново от нашия блог

дата: 05.01.2017 | Автор: Beauty BG

 

С идването на новата година промяна иска и душата ни, а първите промени започват от нашия външен вид – имаме широк простор за изразяване на себе си. Например, промяна цвета на косата, не е задължително да е генерална. Можете да освежите имиджа си без да го сменяте напълно, като само го усъвършенствате – направите оттенъка на косата по-ярък, включите нюанси или определени техники на боядисване.

 

1.     Естествени (натурални) средства

 

За да засилите ефектността на собствения цвят на косата, можете да прибегнете към естествени средства, които ще подобрят състоянието ѝ. Те няма да ви помогнат да получите нов цвят, но пък значително могат да подобрят основния ви. Например, на блондинките отлично им пасва отвара от лайка, която ще направи русокосите кичури блестящи и сияйни. По-тъмните тонове на косата ще станат по-ярки и изразителни под действието на маски, приготвени на основата на кафе.

 

2.      Бои

 

Да накарате кичурите ви да затанцуват с нови цветове можете с помощта на множество бои и средства, които се предлагат в широк асортимент на козметичния пазар. Съвременни продукти като различни оттенъци на оцветяваща пяна, шампоан-оцветители, тониращи маски, спрейове и т.н., които имат едни и същи свойства. По-дълго от месец по косата ви едва ли ще издържат, но въпреки това ще ви позволят да експериментирате.

 

3.     Светли или тъмни акценти

 

Тази техника ще се превърне в чудесно решение за онези дами, които искат да направят косата си игрива и жива по нов начин. Същността на тази техника е, че отделни кичури се изсветляват или потъмняват, в резултат на което се получава красива зрителна игра. Най-важното – не бива границата да е твърде рязка и забележима, в противен случай рискувате да заприличате на зебра.

 

4.     Оцветяване с безамонячни бои

 

Оцветяването в много отношения е подобно на горната техника и дори се прави по същия начин. Разликата е само в това, че тук могат да се боядисват не само отделни кичури, но и цяла област от косата. Добър вариант да се промени имиджа. Ако не сте готови за коренни промени, тогава може да се използват близки по цвят тонове. А ако искате нещо грандиозно и екстравагантно, нюансите могат да бъдат контрастни.

 

5.     Омбре ефект

 

Много модерен и актуален вариант към момента. При боядисване с техника "обмре" се създава плавен преход от тъмно към по-светло или обратното. Сега много блондинки залагат точно на техниката омбре, защото този избор позволява да избегнат проблемите с нуждата от редовно боядисване на израстналите корени. А и изглежда много интересно. Тук най-важното е да се намери добър майстор-фризьор, тъй като дори и тази техника може да даде не най-добрите резултати при неграмотно използване.

 

6.     Фини кичури

 

Кичурите са метод на диференцирано оцветяване на косата, при който се ползват тонове различни от основния, но до 2-3 тона, симулирайки се ефект на естествено изсветляване и многостранни отблясъци. При този метод цветът на косата обикновено не се променя драстично. Като вариант често се използва от звездите. Дава възможност да направите косата си по-гъста и обемна, а също и да ѝ придадете естествен блясък.

 

7.     Оцветяване с ярки цветове

 

Оцветяването в ярки и контрастни цветове като синьо, лилаво, цикламено, розово става бързо и дава възможност драматично да промените цвета на отделни кичури или на цялата коса. Този ефект се запазва съвсем кратко – до следващото измиване на главата. Постига се чрез оцветяващите спрейове или ярки оцветители. Добър вариант за онези дами, които много искат да експериментират със смели цветове на косата, но въпреки това не се осмеляват да е за постоянно. Тук никой не ви ограничава в избора на цвят – може да се спрете дори на такива смели варианти като тюркоазено или ярко зелено. Всички бързо се измива и няма да навреди на косата.

още статии...

Техника „Омбре“ и какво трябва да знаем за нея

В света на модните тенденции, термина „Омбре“ означава засенчване или сянка. Френската дума се превръща в една от най-често изговаряните, когато говорим за модерния и съвременен стил на всяка дама.

Техниката е лесна, но в същото време може...

вижте още

Как да се грижите за къдрава коса?

Къдравата коса е невероятно красива и екзотична, но има репутация на доста трудна за поддържане и това не е случайно. Всяка къдрица има свое собствено мнение, трудно човек може да й заповяда в каква форма да застане, но това е част от чара й....

вижте още

Как да се грижите за плитките си?

Без значение дали сте с естествената си коса или я подлагате на обработка и изкуствени добавки, със сигурност е добре да се грижите правилно за нея.

Тази година ситните плитки и добавената изкуствена коса към тях са изключително модерни....

вижте още