КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА КОСАТА ПО ВРЕМЕ НА ПРОЛЕТТА

Най-ново от нашия блог

дата: 14.04.2016 | Автор: Beauty BG

За никого не е тайна, че след суровите зимни студове косата се нуждае от особена грижа и защита.

Това се получава от студените ветрове и резки спадове в температурата навън и в помещенията. И естествено, почти през цялата зима носим шапка, заради която косата става накъсана, без блясък и обем. Но всичко това е поправимо, ако следвате няколко прости правила за поддържането й през пролетта.

Пролетта е време за възраждане, когато всяко момиче мечтае за промени. Започнете тези промени с нова прическа – именно след студената зима се препоръчва да се избавим от сухите краища. Не е ли това прекрасна причина да се замислите за промяна на имиджа, който да подберете с помощта на професионален стилист.

Специалистите препоръчват  прическата да се подновява, като се отрязват краищата й, не по-рядко от веднъж месечно, ако е къса и веднъж на три месеца, ако е дълга.

Помнете, че състоянието на косата се отразява на общото състояние на организма, който остро се нуждае от витамини след края на зимата. Затова той се нуждае от здравословно хранене и голямо количество плодове и зеленчуци в менюто, а също и от добавки с витамини, които възвръщат и не само възстановяват неговото състояние, но и красотата на косата ви. Съществуват куп витаминозни комплекси, които са предназначени специално за растеж на косата и ноктите.

Не забравяйте за усиленото подхранване на косата, като я поглезите със специални маски, подбрани според всички нейни особености и тези на кожата на главата. Нанасяйте такива маски не по-рядко от веднъж в седмицата и бързо ще забележите положителен ефект. Освен това, използвайте балсам при всяко миене, а по време на нанасянето на шампоана леко масажирайте кожата на главата с върховете на пръстите в продължение на 2-3 минути – това увеличава притока на кръв към кожата и влияе позитивно на растежа на косата.

При накъсване и косопад, които след края на зимата са често явление, отделете специално внимание на избора на гребен за коса.

Въпреки, че съвременните преси и сешоари имат вградени най-новите технологии, които максимално да понижат риска от повреждане на косата, и тази пролет не бива да пренебрегваме специалните защитни средства за оформяне на прическата. Те защитават отслабената през зимата коса от негативното въздействие на високите температури, като съхраняват и оформената коса за дълго.

още статии...

Техника „Омбре“ и какво трябва да знаем за нея

В света на модните тенденции, термина „Омбре“ означава засенчване или сянка. Френската дума се превръща в една от най-често изговаряните, когато говорим за модерния и съвременен стил на всяка дама.

Техниката е лесна, но в същото време може...

вижте още

Как да се грижите за къдрава коса?

Къдравата коса е невероятно красива и екзотична, но има репутация на доста трудна за поддържане и това не е случайно. Всяка къдрица има свое собствено мнение, трудно човек може да й заповяда в каква форма да застане, но това е част от чара й....

вижте още

Как да се грижите за плитките си?

Без значение дали сте с естествената си коса или я подлагате на обработка и изкуствени добавки, със сигурност е добре да се грижите правилно за нея.

Тази година ситните плитки и добавената изкуствена коса към тях са изключително модерни....

вижте още