Маска за растеж на косата с тривитаминол

Най-ново от нашия блог

дата: 06.03.2015 | Автор: Beauty BG

В резултат на дълго третиране на косата с бои, използването на сешоари, лакове и гел, нашата коса страда, изтощава се и започва да расте все по-бавно. А всяка жена мечтае да има дълга и здрава коса изпълнена с обем. Растежа на косата се забавя и от други фактори, като дължина на косата, здравословно състояние и прочие. Ако искате обаче да имате бърз растеж на косата ще ви споделим една рецепта за домашна маска за коса за бърз растеж и подхранване.

Маска за коса с тривитаминол

Тази маска за коса не е тайна, точно обратното тя от дълго време се използва от редица жени в Българи и продължава да се използва, защото е много ефективна. Основната съставка на тази маска за коса е едно лекарство наричано тривитаминол.

Тривитаминол

Това както казахме малко пресилено - лекарство, всъщност основното му предназначение не за хората, а за животните. С него се смазва гривата на конете и вълната на овцете. Да леко шокиращо, но тривитаминола спомага за по-бързия растеж и на човешката коса. Поради факта, че е предназначен за животни, за да си закупите тривитаминол трябва да посетите ветеринарна медицина.

Тривитаминола не е опасен, той съдържа три витамина (както подсказва името му) Витамин А, Д3 и витамин Е. Тази формула се оказва брилиантна за вашата коса защото я подхранва, стимулира растежа, намалява косопада, а същевременно придава приятен блясък и обем на косата.

Маска за бърз растеж на косата с тривитаминол

Приготвянето на маската е изключително лесно, нужно е само да смесите следните съставки:

2 с.л. тривитаминол, 1 с.л. зехтин, 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. мед и 1 с.л. ракия.

Маската се нанася върху косата и е нужно да престоите поне 1ч.

Имайте в предвид, че тези пропорции на маската са за средно дълга коса, ако имате къса коса, ще е нужно да намалите количеството на тривитаминола и останалите съставки.

още статии...

Здрава боядисана коса?! Ето как!

Боядисала си косата си преди по-малко от месец, а цветът, с който толкова силно си искала да се сдобиеш, вече е избледнял и без блясък? Знаем за какво говориш и сме тук, за да ти помогнем с няколко прости съвета, които да следваш, за да я запазиш...

вижте още

Храните за красива коса

Красивата коса се дължи на правилна грижа, внимателно селектирани продукти и най-важното – правилно хранене....
вижте още

Зимен тип коса

 

За да подберете правилно козметичните средства, трябва да знаете какво е необходимо на косата Ви през зимата. Главната опасност за нея е силното понижение на температурите. В студа кръвообращението на кожата на...

вижте още