ОБЕМ В ОСНОВАТА НА КОСАТА: ПРАВА, НО НЕ СПЛЕСКАНА!

Най-ново от нашия блог

дата: 06.04.2016 | Автор: Beauty BG

Права и блестяща, ето как трябва да изглежда косата. В същото време косата в основата се нуждае от еластичност и обем. Как можете да постигнете изпълнението на тези две изисквания?Това магия ли е? Не, разбира се, можете да го постигнете, ако следвате нашите пет съвета за постигане на обем в основата на косата.

·        " Искате ли да издухам и изправя косата ви?" Внимавайте! Много фризьори първо задават този въпрос и след това изпълняват обещанието – или по-скоро заплахата си? Някои фризьори просто изправят косата ви без да се съобразят с формата на черепа или структурата на косата ви. Те вземат отделните кичури и ги издърпват с кръгла четка. Разбира се, това изправя съвършено косата ви, но след това тя увисва безжизнена и сплескана. По очевидни причини това не се харесва на повечето жени. Тази техника ще ви придаде блестящ вид, само ако имате много гъста и здрава коса и класическа форма на черепа. Всички други по-скоро се нуждаем от подсилване на косата в основата.

Ето как се постига това:

·         Съвет 1: Правилно количество стилизиращи продукти

  • Пяната и лосионът за издухване или тоникът се използват, за да изградят обем в основата на косата ви. Важно: Топка пяна с големината на топка за голф или алтернативно шест или седем впръсквания от лосиона за издухване са достатъчно. По-голямо количество може да слепи косата. Стилизиращите продукти работят най-добре, ако ги срешете в косата от скалпа до нивото на ухото с помощта на гребен или четка скелет.

Съвет 2: Трикът с хладен въздух

·         Не използвайте сешоара си само за да третирате косата си с горещ въздух. Можете да използвате студен въздух също така. Тази стъпка е съществена за изграждане на дълготраен обем. Трябва първо да издърпате кичури от косата си с четка, докато издухвате горещ въздух. След това увийте косата около четката и я издухайте бързо със студен въздух. Оставете четката в косата за няколко минути. За коса с дължина до брадичката или за по-дългата коса трябва да използвате кръгла четка с диаметър от най-малко шест сантиметра. Ако използвате четка с по-малка глава ще получите къдрици, вместо да изправите косата.

Съвет 3: Разделете косата по различен начин

·         Косата свиква с толкова много неща. Това се отнася и за непроменения път, на който разделяте косата си. Косата е склонна да се отпуска особено на местата, където вече сте разделили косата. Погрижете се често да променяте прическите си и да разделяте косата си по различни начини. Корените на косата тогава ще се изправят и ще създадат повече обем в основата на косата. Следният трик е страхотен за по-дълга коса: Използвайте мек ластик за конска опашка и вържете току-що измитата и все още мокра коса на върха на главата си. Отпуснете косата след няколко часа и се насладете на плътния вид на основата на косата ви.

Съвет 4: Създаване на илюзии

·         Топирането е стар помощник при създаването на повече обем в основата на косата. Разбира се, не желаете косата ви да изглежда като разбъркано птиче гнездо. За да избегнете този вид, не започвайте да топирате неконтролирано горния слой на косата си. Много по-добре е първо да съберете горния слой коса и да го закрепите на върха на главата. След това можете леко да топирате косата отдолу с помощта на гребен за топиране. След това срешете горния слой коса обратно на мястото му, като използвате малко лак за коса. Лакът за коса ще прикрие следите от вашата малка измама.

Съвет 5: Запазване на вашето произведение на фризьорското изкуство

·         Спреят или лакът за коса е перфектният завършващ продукт за архитектурата на прическата ви. Все пак, дори и не си помисляйте да изпразните бутилка лак върху косата си, докато разпределяте лака като шлем върху главата. Това може да причини нежелания ефект от утежняване на фината коса. Много по-ефективно е да повдигнете отделни кичури от горната част на косата и да пръснете лак отстрани срещу посоката на растеж на косъма.

 

 

 

 

 

 

още статии...

Късата прическа – актуална, секси и раздвижена!

Много дами се страхуват да подстрижат дългите си коси, за да не изгубят женствеността си.

Истината е, че в късата коса има много сексапил, стига да я поддържаме правилно.

За да съберете повече смелост, вижте положителните черти на...

вижте още

Правила за подстригване на дългата коса

Може да се ползват всякакви ножици

Невярно. Ножиците трябва да бъдат добре заточени и качествени – обикновените за рязане на хартия не са подходящи. Най-добре е да закупите професионални фризьорски ножици: в противен случай рискувате да повредите...

вижте още

Коя е най-популярната прическа?

Прическата на Дженифър Анистън като Рейчъл от сериала "Приятели" беше обявена за най-популярната на всички времена.

Прическата на актрисата беше много копирана в края на 90-те години и в началото на новия век благодарение на световния...

вижте още