5 идеи за празнична прическа за Нова година

Най-ново от нашия блог

дата: 04.12.2018 | Автор: Beauty BG

С наближаването на новата година все повече се обръщаме с носталгия към отминаващата вече 2017, преосмисляме, правим равносметка на случилите се събития – било то за добро или не. Но в един момент в съзнанието Ви изниква въпросът: „Как ли да си направя косата за Нова година, искам нещо готино?!“. Е, попаднали сте на правилното място. Приготвили сме 5 свежи идеи за празнична прическа, които гарантират перфектен завършек на цялостната Ви визия и са лесни за оформяне в последния момент.

Празнична прическа: 1. Бунтарски вълни

Една от най – свежите идеи за новогодишната вечер е силно накъдрената, бухнала коса, която е класика сред парти прическите и едновременно с това е закачлива и ексцентрична. За постигането на тази визия са необходими маша, четка, предпазващ продукт и лак за коса. Започнете да правите прическата като срешете косата и я разделите на две. Напръскайте с предпазващ продукт – употребата му не е задължителна, но е необходима с цел запазването на здравия вид на косата. Това е продукт, който ще предпази косата ви от силната топлинна обработка, която ще упражните след малко.

Навийте косата кичур по кичур с машата. След като цялата коса е навита, напръскайте с лак за да запечатате буйните вълни. Ако вълните са твърде кукленски може да прокарате ръце през тях съвсем нежно и внимателно, но когато косата не е толкова топла, така прическата ще придобие по-небрежен вид.

Празнична прическа: 2. Официална навита плитка

За почитателките на по – официалните и елегантни прически предлагаме навита плитка, която по никакъв начин не отстъпва на палавите къдрици със своята уникална външност. Тази прическа е малко по – сложна за постигане, тъй като направата и включва сплитане на косата. За тази прическа са ви необходими ластик за коса и няколко фиби, в зависимост от това колко дълга е косата. Сплетете обикновена плитка, след което я навийте внимателно и закрепете с фиби. Напръскайте с лак и вашата новогодишна прическа е готова!

Празнична прическа: 3. Цялата коса на една страна

Ако сте любител на по – ексцентричните прически Ви препоръчваме да изберете тази. Тя Ви гарантира всички погледи през Новогодишната нощ. За постигането на тази визия срешете косата и я отделете на кичури. Започнете да пръскате всеки кичур с лак като след това го прехвърляйте на една страна. След като цялата коса е прехвърлена на една страна, допълнително напръскайте с лак. Така ще сте сигурни,че прическата Ви ще стои на място през цялата нощ.

Празнична прическа: 4. Елегантен кок

Какво по – класическо от елегантен кок на Нова година? Този вариант е класика и е сигурен вариант в последния момент. За да направите стилен, стегнат кок,вържете косата на опашка, след което я усучете и навийте. Завършете с лак.

Новогодишната нощ предразполага към богат избор от прически. Без значение коя от горните визии ще изберете, Вие ще впечатлите околните с вашата визия.

Празнична прическа: 5. Холандски плитки

Този вид плитки не излизат от мода вече година, какво по-добро предложение от това да изпратим годината подобаващо. Срешете косата добре и напръскайте със спрей за лесно разресване- или нещо, което ще я направи по-мека и ще разделя кичурите по-лесно. Направете път по средата и завържете половината, за да не ви пречи. Специфичното на тези плитки е, че кичурите се плетат обратно. Не се прехвърлят отгоре- един върху друг, а отдолу – един под друг. Така правите 2 плитки рибена кост като сплитате и постепенно добавяте кичури коса към плитките. Прическата е изключително ефектна, защото създава небрежен и бунтарски вид, а едновременно с това е различна

още статии...

Късата прическа – актуална, секси и раздвижена!

Много дами се страхуват да подстрижат дългите си коси, за да не изгубят женствеността си.

Истината е, че в късата коса има много сексапил, стига да я поддържаме правилно.

За да съберете повече смелост, вижте положителните черти на...

вижте още

Правила за подстригване на дългата коса

Може да се ползват всякакви ножици

Невярно. Ножиците трябва да бъдат добре заточени и качествени – обикновените за рязане на хартия не са подходящи. Най-добре е да закупите професионални фризьорски ножици: в противен случай рискувате да повредите...

вижте още

Коя е най-популярната прическа?

Прическата на Дженифър Анистън като Рейчъл от сериала "Приятели" беше обявена за най-популярната на всички времена.

Прическата на актрисата беше много копирана в края на 90-те години и в началото на новия век благодарение на световния...

вижте още